מתכון שפיץ צ'אך ביין אדום ופטריות צלויות

המצרכים:

2 ק"ג שפיץ צ'אך(נתח שלם)

2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי סלרי אמריקאי

גזר חתוך גס

כרישה קצוצה

 2 כוסות יין אדום

חב פטריות שמפיניון, נקיות שלמות ללא הגבעול(את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)

חב פטריות פורטובלו, נקיות שלמות ללא הגבעול(את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)

3 פטריות פורצ'יני שהושרו במים חמים עד לריכוך וסוננו, קצוצות

שמן קנולה/תירס לטיגון

3 גבעולי תימין האשה(קצוצים)

גבעול תימין שלם

קורט אגוז מוסקט

מלח גס, פלפל שחור גרוס

מתכון שפיץ צ'אך ביין אדום
מתכון שפיץ צ'אך ביין אדום



אופן ההכנה:

מוציאים את נתח הבשר לפחות שעה לפני הבישול מהמקרר.

יוצקים את היין לקלחת, מוסיפים גבעול תימין ואת גבעולי הפטריות הקצוצים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות. מסננים ושומרים את הנוזל.

מערבבים בקערה חרדל, מלח ופלפל, ומעסים את נתחי הבשר בתערובת התבלינים.

מחממים בסיר רחב שמן קנולה/תירס על להבה גבוהה וצורבים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מניחים בצד.

מוסיפים לסיר מעט שמן תירס וצורבים את נתח הבשר מעל להבה גבוהה עד שמשחים מכל צדדיו,

בסיום הטיגון מוציאים את נתח הבשר ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל באותו הסיר עד שמזהיב. מוסיפים תימין, גזר, כרישה ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את היין האדום המסונן ומצמצמים את הנוזל ב-3/4.

מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים סלרי, קורט אגוז מוסקט ורבע כוס מים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 4 שעות עד שהבשר מתרכך.

חצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות.

בתום הבישול מוציאים את הגזר וגבעולי הסלרי.

מצננים את הבשר. לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחממים את הפרוסות ברוטב.

בתיאבון!

המתכון באדיבות אילה ארוך, שפית. טל' לפרטים: 052-4786456