מתכון שוק טלה ממולא של סבתא בדיעה חינאווי
מתכון שוק טלה ממולא של סבתא בדיעה חינאווי

אופן ההכנה:
שמים את הבשר הטחון בסיר על אש גבוהה ללא מכסה עד לייבוש הנוזלים, מוסיפים את השמן והתבלינים ומטגנים את הבשר כשתי דקות.
מוסיפים את האורז והמים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לייבוש הנוזלים.
לאחר שהמילוי מתקרר ממלאים את שוק הטלה ותופרים את הפתחים.
מורחים את הצד החיצוני של השוק בשמן זית ובשאר התבלינים.
מחממים את התנור ל-250°, ומכניסים את השוק הממולא לאפייה למשך 20 דקות.
מוציאים את השוק הממולא מהתנור, עוטפים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור לאפייה למשך שעה וחצי בחום של 180°.

מתכון שוק טלה של סבתא בדיעה חינאוי

2.5-3 קילו שוק טלה

המצרכים לתיבול השוק
½ כוס שמן קנולה
כפית פלפל שחור טחון
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות פלפל אנגלי טחון
כפית אגוז מוסקט טחון
כף שטוחה מלח

המצרכים למילוי:
2.5 כוסות אורז שטוף
5 כוסות מים רותחים
½ קילו בשר עגל טחון
½ כוס שמן קנולה
2.5-3 קילו שוק טלה
כפית פלפל שחור טחון
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות פלפל אנגלי טחון
כפית אגוז מוסקט טחון
כף שטוחה מלח