מתכון ראגו בשר - בולונז
מתכון ראגו בשר – בולונז

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת עמוקה.
  2. מוסיפים את הבשר לטיגון קל.
  3. מוסיפים את הבצל ומערבבים.
  4. מוסיפים קוביות עגבניות, גזר, שתי שיני שום קצוצות, סלרי, קורט סוכר ומערבבים.
  5. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים ואז מוסיפים את היין לאט לאט, לסירוגין (בכל פעם מוסיפים מעט, מבשלים עד שמצטמצם ומוסיפים שוב).
  6. מבשלים את הראגו על אש נמוכה מאד (עם בעבוע עדין ואיטי) במשך 4 שעות, עם מכסה מעט פתוח. מדי פעם מציצים לסיר, בוחשים ומוודאים שהנוזלים לא התייבשו לגמרי (במידה והנוזלים יבשו לחלוטין ניתן להוסיף מעט יין או מים).
  7. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

מומלץ לצנן את הראגו לפחות חצי שעה, עד להתייצבות כל הטעמים.

בתיאבון!

מתכון ראגו בשר – בולונז

מתכון ל-4-3 מנות
יין להגשה עם המנה: דוגיולו ביאנקו

המצרכים:

חצי ק"ג בשר בקר טחון – מומלץ צוואר או כתף, שמתאימים לבישול ארוך ודלים יחסית בשומן.
חצי בצל לבן קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
1/2 בקבוק יין לבן (לא משנה אם יבש או חצי יבש).
2 שיני שום קצוצות
שמן זית
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר