מתכון פרפלה עם כדורי בשר
מתכון פרפלה עם כדורי בשר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את בשר העגל הטחון עם פירורי הלחם, הביצה וגבינת הפרמז’ן. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  2. יוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומטגנים אותם בשמן חם.
  3. בינתיים, במחבת גבוהה מטגנים את הירקות הקצוצים (בצל, גזר, סלרי) בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את נתחי הצלעות ובשר הכבש ומתבלים במלח ופלפל. כשנתחי הבשר עשויים היטב, מוסיפים את היין הלבן למחבת, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לצמצום היין הלבן.
  4. מוסיפים את ה-PASSATA של MUTTI מגבירים את האש ומערבבים היטב.
  5. מכניסים לרוטב את כדורי הבשר המטוגנים, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד לאיחוד הטעמים.
  6. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  7. מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
  8. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות עד לציפוי הפסטה ברוטב.
  9. מפזרים שבבי גבינת פקורינו ומגישים.

 

בתיאבון!

מתכון של ענת אלשטיין, בעלת חברת Anatcooking, המעבירה שיעורי בישול פרטיים בבית הלקוח.
טל' לפרטים: 054-4389222

מתכון פרפלה עם כדורי בשר

מתכון ל-4 מנות
יין לבישול: דוגיולו ביאנקו
יין להגשה עם הארוחה: וילה בורגותי וולפוליצ'לה קלאסיקו

המצרכים:

500 גרם פסטה פרפלה מס' 93 DE CECCO
200 גרם נתחי בשר כבש
200 גרם נתחי צלעות
150 גרם בשר עגל טחון
2 בקבוקי רסק עגבניות PASSATA של MUTTI
1 ביצה
חופן פירורי לחם
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
50 גרם גבינת פקורינו מגורדת
שמן זית
2 כוסות יין דוגיולו ביאנקו
1 בצל לבן חתוך לקוביות של כ-1 ס"מ
1 גזר חתוך לקוביות של כ-1 ס"מ
1 חבילה גבעולי סלרי (ללא עלים) חתוכים לרצועות באורך כ-1 ס"מ
מלח ופלפל