סטייק פילה בקר ברוטב ציר בקר, פטריות ומרלו

 

המצרכים

נתחי פילה מיושן ( 150 – 200 גר ליחידה. )

שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח ים אטלנטי

1/2 כוס ציר בקר

1 כוס יין מרלו

פטריות שמפניון / פורטבלו

ענף רוזמרין

ענף טימין

30 גר חמאה

100 מ"ל שמנת מתוקה

סטייק פילה בקר ברוטב ציר בקר
סטייק פילה בקר ברוטב ציר בקר



אופן הכנת הסטייק

1. מוציאים את הבשר כ 1/2 שעה מהמקרר לפני ההכנה

2. מחממים מחבת פסים או פלנגה (אם יש) עד שמעלה עשן

3. מורחים את נתח הבשר במעט שמן זית

4. מפלפלים בנדיבות פלפל שחור

5. צורבים כל צד למשך 3 דקות (בלי "לשחק" יותר מידי)

6. מכניסים לתנור (עם המחבת) לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 8 דקות – דרגת M

אופן הכנת הרוטב

1. מחממים קסרול עם מעט שמן זית ומעט חמאה

2. מוסיפים את הפטריות למשך 3 דקות

3. מוסיפים 100מ"ל שמנת ומצמצמים מעט

4. מוסיפים את ציר הבקר והיין אדום

5. מוסיפים את הרוזמרין והטימין

6. מתבלים במלח ופלפל

7. ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת מרכם סמיך ועשיר

 

בתיאבון!

 

אלון כהן שף פרטי לאירועים

צוקרמן 8 תל אביב | טלפון : 03-6319316 | פקס : 03-6319318 | נייד : 050-9373033