מתכון לשוק טלה במילוי אורז ופירות יבשים

מצרכים לטלה ולמילוי (כמות לארבעה):

שוק טלה נקייה ומרוקנת מעצם

אורז בסמטי שטוף ו-3/4 מאודה

מיקס פירות יבשים

5 עגבניות שרי

1 כף גדושה קינמון

1 כף שטוחה ג'נג'יר

1 כף שטוחה אגוז מוסקט טחון

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

חומרים למרינדה חיצונית

1 כוס יין אדום

צנצנת קטנה של דבש

1 כפית שום כתוש

½ כוס סוכר

2 כפות ממרח חרובים

1 גזע סלרי חתוך לרצועות דקיקות

טימין/רוזמרין יבשים

מתכון לשוק טלה במילוי אורז ופירות יבשים
מתכון לשוק טלה במילוי אורז ופירות יבשים


אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי המילוי וממלאים את השוק. קושרים ומהדקים היטב עם חוט שמשון, מניחים בתבנית תנור ומחממים תנור ל-220 מעלות.

מחממים סיר, מוסיפים לו את חומרי המרינדה, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.

מכסים בנדיבות את השוק במרינדה ומכניסים לתנור למשך 30-20 דקות.

מוציאים, עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף, מנמיכים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים שוב לעוד שלוש שעות.

בתיאבון!

מתכון של שף רונן חואן רזניק, מעביר סדנאות פרטיות וארוחות גורמה בבית הלקוח. טל' לפרטים: 052-8254818