מתכון לקבבונים מטלה ובקר בתיבול מזרחי

מצרכים:

1 ק"ג בשר טלה ובקר טחון

חופן של כוסברה טרייה קצוצה דק

6 כפיות אבקת שום

3 כפיות כמון

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

1/4 כפית פלפל צ'ילי טחון

2 כפות של שיבולת שועל (קוואקר) דקה

6-8 כפות שמן זית

מתכון לקבבוני טלה ובקר בתיבול מזרחי
מתכון לקבבוני טלה ובקר בתיבול מזרחי

 

אופן ההכנה:

יותר פשוט מזה לא יכול להיות.

1. את כל החומרים מערבבים בקערה לעיסה חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.

2. יוצרים עם הידיים הרטובות כדורים מהתערובת של הקבב ומשטחים לקבבון יפה וחמוד. לא לשכוח גם להבריש את הקבבונים בשמן זית לפני הצלייה!

3. מחממים גריל או מנגל לחום בינוני – ספירה עד 5-6 שניות עם היד מעל לרשת. מנקים ומשמנים את הרשת של הגריל.

טיפ חשוב! תזכרו את שלושת החוקים המקודשים של רשת המנגל: לוהט, נקי, משומן. אם תשמרו כך על רשת המנגל שלכם – אין סיכוי שהבשר אי פעם יידבק לרשת.

4. אז זהו! צולים את הקבבונים 6-7 דקות על כל צד עד לדרגת מדיום. לא ממליץ על יותר מזה, אלא אם כן אתם חייבים.

 בתיאבון!