מתכון לצלעות טלה בפרמזן ועשבי תיבול

המצרכים:

1 שדרת צלעות טלה שלמה (12 צלעות) מגולפת עצמות לאורך 4 ס"מ

כ-150 גרם (2/3 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

3 שיני שום, קצוצות מאוד דק

2 כפות בזיליקום מיובש

2 כפות אורגנו מיובש

1 כף פלפל שחור גרוס

½ כף מלח גס או מלח ים אטלנטי

כ-½ כוס שמן זית כתית מעולה

מתכון לצלעות טלה בפרמז'ן ועשבי תיבול
מתכון לצלעות טלה בפרמז'ן ועשבי תיבול


אופן ההכנה:

1. קודם כל נכין את משחת התבלינים. בקערה נערבב את הפרמזן, בזיליקום ואורגנו, שום קצוץ, פלפל שחור ומלח גס. לתערובת הזאת נתחיל, תוך כדי ערבוב, להוסיף את שמן הזית, עד שמתקבלת משחה עבה.

2. את הגריל מארגנים לצלייה עקיפה, כלומר, כשהאש לא נמצאת ישירות מתחת לבשר. בגריל גז זה קל מאוד – פשוט מכבים את המבער האמצעי. בגריל פחמים – מחלקים את הפחמים לשני חלקים ויוצרים "חור" באמצע הגריל, כך שהפחמים נמצאים לה היישר מתחת לבשר, אלא בצדדים, ויחד עם המכסה של הגריל יוצרים מן אפקט של טאבון.

אנחנו צריכים חום בינוני (175-180 מעלות לפי המדחום, או ספירה של עד 5-6 שניות עם היד מעל לרשת). אני גם ממליץ לא לשכוח לשים תבנית אלומיניום מתחת לצלעות! פרמזן נוטה לטפטף, יחד עם השומן של הטלה, ותאמינו לי, מגש אלומיניום יציל אתכם מהסיוט של לנקות את הגריל שלכם מהשאריות של פרמזן שרוף אחר כך!

3. מורחים את משחת התבלינים על שדרת הצלעות. כדאי גם לעטוף את הצלעות המגולות בנייר כסף כדי שלא יישרפו יתר על המידה. זמן הצלייה – כשעה ורבע, כמובן, הכל תלוי במה שיראה לנו המדחום. אנחנו מחפשים את ה-65 מעלות בחלק העבה ביותר של הבשר, בלי לגעת בעצם.

4. מורידים את הבשר מהאש, מכסים בנייר כסף ונותנים לו "לנוח" כ-10-15 דקות. לאחר מכן פורסים את השדרה בזהירות לצלעות בודדות ומגישים עם רוטב הברביקיו בצד.

בתיאבון!

המתכון באדיבות אדוארד ויצמן – קרניבור בעל הבלוג לחובבי הבשרים "דם אש ותמרות עשן".