מתכון אוסובוקו טלה
מתכון אוסובוקו טלה

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את נתחי האוסובוקו במים ומסננים.
  2. מתבלים במלח ופלפל שחור, מקמחים קלות וצורבים על מחבת חמה עם שמן קנולה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים.
  3. בסיר גדול (המתאים גם לחימום בתנור) קולים את כוכבי האניס, תרמילי ההל, זרעי השומר, זרעי הקימל, זרעי הכוסברה ומסמרי הציפורן כשתי דקות לפתיחת הטעמים.
  4. מוסיפים את שמן הזית ואת הירקות בהדרגה וממשיכים לבשל כ-10 דק'.
  5. מוסיפים את יין הפורט ומצמצמים עד לקבלת שליש מהכמות.
  6. מוסיפים את היין האדום, הסוכר והדבש ומצמצמים שוב עד לשליש מהכמות.
  7. מוסיפים את ציר הטלה (אפשר להוסיף מים במקום) ואת נתחי האוסובוקו. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  8. מכסים היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות למשך כשלוש שעות.

 

בתיאבון!

מתכון לאוסובוקו טלה

המצרכים:

4 נתחי אוסובוקו טלה נקיים משומן מיותר
מים לכיסוי
500 גר' (2 כוסות) קמח לבן
¼ כוס שמן קנולה
100 מ"ל שמן זית
2 כוכבי אניס
8 תרמילי הל
1 מקל וניל
2 מקלות קינמון
15 זרעי שומר
15 זרעי קימל
20 זרעי כוסברה
2 מסמרי ציפורן
½ בקבוק יין פורט
½ בקבוק יין אדום יבש
125 גרם סוכר חום
125 גרם דבש
4 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
6 ליטרים ציר טלה
10 בצלי שאלוט קלופים
6 שיני שום קלופות
2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
10 ענפי טימין
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
30 גרם חמאה (להכנת הרוטב)