מתכון רוסטביף

אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר 300 מעלות. מניחים את הנתח בתבנית צלייה ומורחים אותו במרינדה. מכניסים את התבנית לתנור וצולים בחום גבוה 20-15 דקות לק”ג. מנמיכים לחום בינוני 200 וממשיכים לצלות עד דרגת העשייה הרצויה, בערך עוד 20 דקות. מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח כ- 15 דקות. פורסים את הנתח … Continue reading »

נג'יב – חינאווי בוצ'ר שופ

האטליז של חינאווי ברחוב קדם ביפו הפך בשנים האחרונות לרשת משולשת חנויות, וכיום מונה רשת חינאווי בוצ'ר שופ  שלושה סניפים: הסניף המסורתי ביפו וסניפים נוספים ברחוב החושלים בהרצליה וברחוב קרליבך בתל-אביב. כבר עשרות שנים מושכת חינאווי את שוחרי הבשר המתכוננים לארוחת בשרים או לברביקיו על מנגל דשן – למי שמקפידים על שם זה למצלה הבשרים שלהם. בכל סניפי חינאווי בוצ'ר … Continue reading »

מתכון אוסובוקו טלה

אופן ההכנה: מרתיחים את נתחי האוסובוקו במים ומסננים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מקמחים קלות וצורבים על מחבת חמה עם שמן קנולה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים. בסיר גדול (המתאים גם לחימום בתנור) קולים את כוכבי האניס, תרמילי ההל, זרעי השומר, זרעי הקימל, זרעי הכוסברה ומסמרי הציפורן כשתי דקות לפתיחת הטעמים. מוסיפים את שמן הזית ואת … Continue reading »

מתכון טאג'ין בשר וירקות של מרלן חינאווי

אופן ההכנה: מקלפים את החצילים ותפוחי האדמה, חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות, ופורסים את הבצלים. מטגנים מעט שמן זית בסיר, ומוסיפים את קוביות הבשר לסגירה. מתבלים את הבשר בכל התבלינים ומוסיפים מים. כשמתחילה רתיחה מכבים את האש ומעבירים את הבשר לסיר יציקה או לטאג'ין מסורתי. מוסיפים את כל הירקות לסיר עם הבשר, מתבלים בכל … Continue reading »

מתכון סינייה של אבא אליאס חינאווי

אופן ההכנה: משטחים את התערובת לגובה 2 ס"מ בכלי עמיד לחום (פיירקס או תבנית חד פעמית) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° למשך 10 דקות (שייעשה באופן חלקי). מוצאים את התבנית מהתנור, מוסיפים לפי הסדר: קודם צנוברים (לא קלויים), אחר-כך טחינה עשויה (לא גולמית) בכמות שתכסה את כל התערובת בנדיבות ומעל הטחינה מניחים פרוסות עגבניות שיכסו … Continue reading »

מתכון שוק טלה ממולא של סבתא בדיעה חינאווי

מתכון שוק טלה ממולא של סבתא בדיעה חינאווי אופן ההכנה: שמים את הבשר הטחון בסיר על אש גבוהה ללא מכסה עד לייבוש הנוזלים, מוסיפים את השמן והתבלינים ומטגנים את הבשר כשתי דקות. מוסיפים את האורז והמים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לייבוש הנוזלים. לאחר שהמילוי מתקרר ממלאים את שוק הטלה ותופרים את הפתחים. מורחים … Continue reading »