תחרות אלוף על האש

טיפים לצלייה מתחרות "אלוף על האש" של חינאוי בוצ'ר שופ תודה לכל המשתתפים! התחרות כבר הסתיימה, אך אם תרצו לשלוח לנו טיפים נוספים (אפשר בצירוף תמונות) נשמח לפרסמם באתר. הטיפים יכולים להתייחס לכל השלבים, החל מקניית הבשרים, התיבול ועד לצלייה וההגשה. שלחו את שמכם ואת הטיפים שלכם להכנת בשרים על האש למייל hinnawibs@gmail.com, וציינו שאתם … Continue reading »

בשר בקר – חלוקה לנתחים

נתחים קדמיים מס' 1 – אנטריקוט (ורד הצלע) הוא נתח עסיסי עם שומן המתמוסס על האש. אנטריקוט מתאים לרוסטביף, לסטייק עין. אפשר גם כשיפודים למנגל. מס' 2 – צלעות – נתח סיבי הכולל את הצלע עם אנטריקוט. צולים אותו עם העצם. מתאים גם לבישול גולאש. מס' 3 – חזה מתאים לרולדת בשר עם מילוי וכן … Continue reading »

מתכון רול של שייטל ממולא במנגולד מאודה או תרד תורכי

מתכון רול של שייטל ממולא במנגולד מאודה או תרד תורכי מאדים את העלים בשום ובמעט שמן זית בכלי שיאפשר לעלים להיות פרוסים לחלוטין עד שהם מתרככים. שמים את העלים בתוך פרוסות השייטל ומגלגלים לרול. מורחים בעדינות טיפה שמן זית על הרול מחממים מחבת – כשהיא מאד חמה, שמים את הרולים ל-2 דקות , צורבים ומוציאים … Continue reading »

מתכון קרפצ'יו פילה עם פרמז'ן

אופן ההכנה: את הפילה יש לפרוס דק עד כמה שניתן. מסדרים את פרוסות הפילה על צלחת הגשה בצורה אסתטית. מזליפים לאורך ולרוחב את שמן הזית, מפזרים באחידות מלח גס ופלפל שחור גרוס ומזליפים לאורך ולרוחב את הבלסמיקו. את עלי הבייבי מסדרים כעטרת מסביב ומפזרים פרמז'ן על המנה. יש לתת לצלחת "לנוח" כ-3 דקות בכדי שתערובת … Continue reading »

מתכון ראגו בשר – בולונז

אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת עמוקה. מוסיפים את הבשר לטיגון קל. מוסיפים את הבצל ומערבבים. מוסיפים קוביות עגבניות, גזר, שתי שיני שום קצוצות, סלרי, קורט סוכר ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים ואז מוסיפים את היין לאט לאט, לסירוגין (בכל פעם מוסיפים מעט, מבשלים עד שמצטמצם ומוסיפים שוב). מבשלים את הראגו על אש נמוכה מאד … Continue reading »

מתכון פרפלה עם כדורי בשר

אופן ההכנה: מערבבים את בשר העגל הטחון עם פירורי הלחם, הביצה וגבינת הפרמז’ן. מוסיפים מלח לפי הטעם. יוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומטגנים אותם בשמן חם. בינתיים, במחבת גבוהה מטגנים את הירקות הקצוצים (בצל, גזר, סלרי) בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את נתחי הצלעות ובשר הכבש ומתבלים במלח ופלפל. כשנתחי הבשר עשויים … Continue reading »